Horecarecht
Zeeuws-Vlaanderen in het bijzonder en Zeeland in het algemeen zijn rijkelijk bezaaid met horeca-etablissementen. Gelukkig, want toerisme vormt een meer dan een welkome bron van inkomsten voor de provincie.
Er komt heel wat kijken bij het reilen en zeilen van een horeca-etablissement. Nog voordat je van start kan gaan, dienen veel juridische hordes te worden genomen. En, nadat je je onderneming hebt aangevangen, moet je uiteraard blijven voldoen aan de relevante wet- en regelgeving.
Het horecarecht is breed. Om een onderneming te kunnen starten, heeft u wellicht meerdere vergunningen nodig. Denk aan een exploitatie-, terras, drank- en horeca-, bouw- of een speelautomatenvergunning. Bovendien kunt u getroffen worden door een of meerdere van de volgende procedures: een vergunnings-, bestemmingsplan-, bezwaarschrift-, bibob-, dwangsom- en een sluitingsprocedure. Tot slot kent elke gemeente een horecabeleid.
Wilt u meer weten over ons of het kantoor neem dan contact op.